Kinderyoga

In kinderyoga kom je op een speelse manier in contact met yoga en met jezelf. Er is een leuke afwisseling tussen actie en ontlading, rust en relaxatie. Yoga verbetert je motoriek, concentratie, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is geen prestatiedrang, je mag gewoon Zijn. En het is gewoon ontzettend leuk om te doen!

Elke les is een avontuur rond een thema, een verhaal dat de fantasie prikkelt, zaols inianen, vakantie, dieren, gevoelens, wie ben ik,... De keuze van thema's is aangepast aan de leeftijdsgroep.

Wat kan yoga voor je kind betekenen?

Meer zelfvertrouwen

Concentratie- en aandachtsvermogen neemt toe

Stress verminderend

Minder last hebben van lawaai en drukte

Drukke kinderen worden rustiger

Verlegen kinderen laten zich meer horen

Het slaapritme verbetert

Eigen grenzen ontdekken en aangeven

Goed naar zijn/haar lichaam te luisteren

Accepteren dat je goed bent zoals je bent

Ontspannen

Bewegen binnen je eigen (fysieke) mogelijkheden

Aardig zijn voor jezelf en anderen


Hoe is een lesje opgebouwd?

Houdingen:

Yogahoudingen helpen je lichaam sterker en soepeler te maken, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een betere houding en een dieper bewustzijn van je lichaamsgrenzen. Door het aannemen van verschillende yogahoudingen oefen je niet alleen je concentratie en focus, maar ontdek je ook de kracht van verbinding, of je nu alleen, met een partner of in een groep oefent. Van de boomhouding tot de leeuwhouding, van de hondhouding tot de houthakkershouding, er valt een breed scala aan houdingen te ontdekken en te beheersen.

Ademhalingsoefeningen:

Ademhalingsoefeningen hebben een aardende werking en brengen je in het hier en nu. Het verkennen van de ademhaling, bijvoorbeeld door middel van speelse ademspelletjes, is van onschatbare waarde vanaf jonge leeftijd. Goed ademen verlicht spanningen en angsten, en bevordert een gevoel van innerlijke rust.

Massage:

Lichaamscontact is een fundamentele behoefte die tijdens massages wordt vervuld. Massage helpt ons anderen op een respectvolle manier aan te raken en ons over te geven aan de aanraking van anderen. Dit kan in paren, in een groep of zelfmassage omvatten. Het masseren van bijvoorbeeld je eigen handen of voeten draagt bij aan zelfzorg en creëert een prettige ervaring die rust en vertrouwen brengt.

Massageverhalen die aansluiten bij het thema van de les worden gebruikt om de massage te begeleiden, zoals het bakken van koekjes op de rug van een ander of het wassen van elkaars rug na een avontuur in het bos. Dit bevordert wederzijds welzijn en versterkt de onderlinge band.

Visualisatie:

Aan het einde van de les wordt een verhaal voorgelezen dat je meeneemt naar een betoverende fantasiewereld, waar je je veilig voelt en helemaal in opgaat. Door middel van visualisaties leer je je gedachten tot rust te brengen en je aandacht te richten zonder afleiding van buitenaf. Visualisatie en meditatie stimuleren creativiteit en concentratie, verminderen stress en bevorderen bijvoorbeeld een betere slaap.

Afsluiting:

De les wordt afgesloten met een creatieve activiteit, zoals tekenen of het maken van een mandala met natuurlijke materialen, waardoor je de ervaringen van de les kunt verwerken. Daarna volgt een gezamenlijk gesprek om de ervaringen te delen en samen na te genieten.

En verder...

Zingen, dansen, inspiratiekaartjes, Namasté... en vooral veel plezier en verbinding staan centraal.

Lessenreeks 5 schooljaar 2023- 2024

Namasté yoga

Namasté! Ik ben verheugd jullie te laten weten dat we binnenkort van start gaan met de laatste reeks kinderyoga van dit schooljaar. Deze reeks loopt van na de paasvakantie tot aan de grote vakantie. Ik kijk ernaar uit om jullie kinderen te verwelkomen op de mat, waar ze kunnen genieten van rust en beweging. Hieronder vinden jullie alle informatie die nodig is om in te schrijven:

Reeks 5: Mini Yoga Avontuur Data: Dinsdag - 16/04, 23/04, 30/04, 7/05, 14/05, donderdag 23/05, dins 28/05, 04/06, 11/06, 18/06 Totale kosten tot aan de grote vakantie: €100

Leeftijd: Van 5 tot 9 jaar!

Prijs 10 lessen tot aan de grote vakantie = 100€

Waar?

De yoga gaat door in de turnzaal van BS 't Egeltje, beukenbosstraat 24 te Mol- Achterbos.

We starten om 15u45 en de kinderen worden opgehaald om 16u45 uur.

In de zaal zijn yogamatjes aanwezig. (voorzien door de kinderyoga docent)

Wil je graag je kind inschrijven? Inschrijven kan tot zondag 14 april  2024.

Wil je zeker zijn van een plaatsje schrijf je dan zo snel mogelijk in. Plaatsen zijn beperkt!

Hoe inschrijven?

- via huysmans.katrien@telenet.be

- bericht op 0478/232649

- Met vermelding naam van kind, geboortejaar

Alvast bedankt.

Tip: Via je ziekenfonds kan je voor je kind een tegemoetkoming aanvragen voor de yoga (zie website ziekenfonds). Dit document kan je door mij laten invullen en terugbezorgen bij je ziekenfonds. Zo krijg je een deeltje van het inschrijvingsgeld terug.Mail: huysmans.katrien@telenet.be
Gsm: 0478/232649 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin